PRESSRELEASE 2023-10-23

Optimel Plåtteknik AB i Uppsala investerar i en ny S1 Fiberlaserkombi från Salvagnini.

Värnamo, Oktober 2023

Optimel startade 1997 och är ett väletablerat legotillverkande företag inom tunnplåtsbearbetning.
Våra kunder är både stora och små företag och vi åtar oss alla typer av jobb, från massproduktion till små specialiserade uppdrag.
Optimel har i sin grundstomme två egna varumärken med produkter som ständigt utvecklas för att kunna följa framtidens krav.
Vi utför arbeten inom stansning, bockning, svetsning, montering, lackering.

Verkstadsinredning & Postlådor

Svensktillverkade arbetsbänkar från egen fabrik i Uppsala. Optimel har under 14-års tid utvecklat verkstadsinredning tillsammans med sina kunder för Bil och MC-verkstäder. 

Vår styrka är kundanpassade lösningar.

Vårt koncept bygger på förmonterade arbetsbänkar där du kan bygga i stort sett hur långa som helst.

Här tar vi gemensamt fram en färdig lösning som är redo för att placeras ut i din verkstad. 

Med Bänkkonceptet behöver du inga dyra och tidsödande monteringar i verkstaden.

Sedan starten 1989 med den första stora veckopostlådan på svenska marknaden har vi fortsatt att utveckla vårt sortiment av postlådor.

Vi strävar hela tiden för att leverera premiumprodukter med bra lösningar anpassade för dagens och framtidens behov i segmentet postlåda och paketlådor.

Med BOX är vi väl förberedda inför kommande e-handelslogistik.

Det digitala låset från Inside The Box ger dig många framtida användningsmöjligheter för din postlåda.

Svensktillverkade postlådor i egen fabrik är för oss en självklarhet och vår strävan är att ha 100% nöjda kunder.

Nu tar vi steget och investerar i en ny Salvagnini S1 Stansfiberlaserkombi är en ny egenutvecklad med patenterat hybridsystem med endast ett fåtal liter olja i ett slutet system.

S1 är unik med Salvagnini väl beprövade multipresshuvud där samtliga stansar alltid är stansförberedda, detta innebär att det finns inga växlingstider mellan olika stansar. S1 kan ha upp till 59 olika verktyg i multipresshuvudet och 6 olika gängstationer som sitter bredvid stanshuvudet. Det tillsammans med fiberlaserhuvudet gör att S1 blir den kompletta och kompakta kombimaskinen.

Layoutmässigt tar hela anläggning en endast 7×8 meter detta inkluderar båda inkommande material och sortering samt hantering av skelett.

Sortering sker med Salvagnini TM som är en vidare utveckling av MCU som finns till både Stans S4 och Fiberlaser L5/L3. TM utrustas med både sugkoppar kombinerar med magneter och kan antingen jobba var för sig eller tillsammans därav finns inga begränsningar på maxmått för utkommande detaljer. Små detaljer hanteras genom lucka för sortering i olika lådor.

Hela anläggningen kommer att installeras under hösten 2023 och är därmed den 1: a i Sverige.

Salvagnini tackar Fredrik, Andrea och Lars för visat förtroende och välkomnar er in i Salvagnini familjen.